Overtro og synske personligheter

0
242

Det er mange som tror på noe mer enn det vi kan se mellom himmel og jord. Finnes det mennesker som har en sjette sans, kan føle noe mer enn oss andre, eller kan opprette kontakt med våre kjære som har gått bort? Eller er det vi andre som ønsker å bli bedratt og tro på noe som får oss til å føle oss bedre?

Bildetekst: Spådommer – fleip eller fakta?
Spådommer – fleip eller fakta?

Det finnes en egen industri med folk som tjener til livets opphold på å spå framtiden eller ta kontakt med fortiden på vegne av nysgjerrige nordmenn. Et spørsmål som ofte stilles av kritikerne er hvorfor de ikke logger på nettet og bruker ferdighetene sine på et rulettbord, eller tipper i Lotto for så å pensjonere seg etter å ha tatt hjem førstepremien.

Det er ikke så godt å si – vi skal se litt på noen av de mest kjente synske personene i Norge og hva de har fått til i karrierene sine.

Henning Hai Lee Yang

Han er kjent som Norges nasjonal-spåmann, og figurerer titt og ofte i media som et orakel når det kommer til å forutse framtiden. Han blir spurt om både boligmarkedet, Melodi Grand Prix og personlige avgjørelser av stor betydning. I et intervju med Magic Circleforteller han om sine evner til å finne bortglemte gjenstander, og hvordan han over telefonen fra Oslo klarte å se hvor en dame i Bergen hadde lagt igjen bilnøklene sine – nemlig i en klesstabel i et skap.

Spåmann Henning Hai Lee Yang
Spåmann Henning Hai Lee Yang

En annen suksesshistorie handler om en bonde som hadde mistet en nyfødt kalv – Hai Lee Yang fikk et syn av at kalven sto og drakk ved et vann, og bonden dro til nærmeste vann hvor han fant kalven – stående og drikke.

Til Dagbladet forteller han at den svenske artisten Bettan tok kontakt med ham i 1996 og spurte om det var lurt å delta i den svenske utgaven av Grand Prix, hvorpå en skråsikker Hai Lee Yang sa hun kom til å vinne – noe hun også gjorde. Før den internasjonale konkurransen spurte hun igjen, og da kom han fram til at hun ville bli nummer to – noe som stemte igjen!

Michael Winger

Michael Winger er kjent som mannen som fant et lik i skogen etter at avdødes familie bad ham om hjelp. Han sier selv at han er klarsynt, og i forkant av leteturen så han for seg at personen lå død i et skogsområde.  Deretter tok han med seg en hundefører og gikk på leting akkurat der hvor personen lå – etter at profesjonelle letemannskaper hadde lett i over en uke etter ham.

Michael Winger fant lik i skogen
Michael Winger fant lik i skogen

Alle kan jo ha flaks og gjette riktig, men Winger gjorde det igjen ett par år senere. Håkon Andersen gikk seg bort i en snøstorm ved Budalsvika turisthytte, og både familien og politiet leter forgjeves i månedsvis uten hell.

Mange klarsynte kontakter familien for å ”bistå”, men ingen klarer å finne den savnede turgåeren. Helt til en nabo tar kontakt med Michael Winger, som ser og føler at den avdøde ligger i en myr i like i nærheten, med en sekk ved siden av seg. Broren Richard Andersen er skeptisk fordi de fant sekken hans i bilen, men Winger insisterer og sirkler inn en myr på et kart hvor han mener Håkon ligger.

En måned senere drar Winger tilbake på en egen leteaksjon og finner en øks som tilhører Håkon i sirkelen på kartet, noe som fører til at Håkon blir funnet like utenfor sirkelen – med en sekk fra Budalsvika turisthytte like ved siden av seg. Akkurat som spådd.


//Promotert innlegg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here