Moteskatter i Paris

0
223

Moteskatter i Paris

Er det noe pariserne kan, er det å kle seg, og er det noe de virkelig kan, er det å finne disse lekre antrekkene i Paris sine mange vintagebutikker. Å dra på vintageshopping til Paris er som å åpne et skattekammer; mulighetene er uendelige. Det er enkelt å finne billige flybilletter til Parisog du kan være sikker på at du kommer hjem med helt unike plagg som ingen andre har. Det er også rimelig trygt å kjøpe ekte vintage der, siden det ulovlig å selge kopier i Frankrike. Men la deg likevel ikke lure – hvis det virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis det.

Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie

Et godt utgangspunkt for vintagejakten i Paris, er gaten Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie som byr på et rikt utvalg vintagebutikker. Blant disse er Free’P’Star der du vil finne alt fra skinnjakker, bukser og bluser, til sko og støvletter i alle slags farger og materialer – og til en veldig god pris! Orden er det derimot lite av her, og du må beregne god tid skal du virkelig finne skattene. I samme gaten ligger også den trendye Kiliwatch og søsterbutikken til Free’P’Star, Fripes Star. 

Reciproque

Reciproque er en svær vintageforretning på hele 700 kvadratmeter som strekker seg over flere etasjer. Her hersker det imidlertid orden, så det er lett å finne fram mellom stativene. Reciproque tilbyr noe for ethvert budsjett, og her kan du også finne noe lekkert fra alle de store designerne. Ser du etter accessoirer, har de en egen butikk i samme gate som selger smykker, vesker og annet tilbehør.

Loppemarkedet Les Marché aux Puces de Saint-Ouen

Paris er kjent for sine loppemarked, og dette er det største av dem alle. Med over 2500 ulike forhandlere, er det faktisk det største i verden! Det er også Paris’ eldste, og ble åpnet i 1885. Det er satt sammen av mange små markeder og det er en sann fornøyelse å vandre rundt her, bare vær sikker på at du har god nok tid. Her får du kjøpt alt mellom himmel og jord – klær, møbler, smykker og mye mer.

WK accessoires 

WK accessoires er en liten perle av en butikk som selger…. ja, du gjettet det: accessoirer! (selv om de også har klær). Her kan du velge å vrake blant eksklusive merker som Hermés, Chanel og Prada, og du kan reise hjem med en hatteboks fra Dior eller en clutch fra Cartier. Prisene er imidlertid nokså stive…

Omaya Vintage

Kombiner shoppingen med litt sightseeing å ta turen innom Omaya Vintage som ligger i området Oberkamps. Her er det fullt av barer, restauranter og alle slags butikker. Eieren er USA entusiast, så her vil du finne mange amerikanskinspirerte plagg fra 70- og 80 tallet, og et særlig stort utvalg sykkelskjorter…! Men de selger også pelser, militærjakker, belter, bager og mye mer.

// Sammarbeid

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here